2024. május 19. - Ivó, Milán

Ötszáz bizony dalolva ment

Megkezdődött annak az 500 tűzoltónak a pályaalkalmassági orvosi vizsgálata, akik négy hónapos kiképzésüket követően július elsején szolgálatba állnak; a létszámbővítéssel csökkentik a tűzoltók heti munkaidejét.
2007. február 6. kedd 16:32 - Hírextra
Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője hozzátette: erre az évre a költségvetés 1 milliárd 930 millió forintot biztosít a tűzoltók munkaidejének csökkentésére, és ebből fedezik a tavalyi második félév, valamint az idei év első felére esedékes túlórák pénzbeli megváltását. Tavaly az első hat hónapra 180 milliót, a második félévre és idén már 450 millió forintot kell e célra fordítaniuk.

A főigazgató megjegyezte, hogy az Európai Unión belül sem egységes a tűzoltók heti munkaideje. A francia tűzoltók heti 36, míg a hollandok 48 órát töltenek szolgálatban. Nem vagyunk jogászok, de meg kell vizsgálni, hogy mennyi a munka-, a készenléti- és a pihenőidő, mert egy szolgálati nap nem minden részét tekintik munkaidőnek - mondta Tatár Attila.

A főigazgató az MTI kérdésére elmondta, hogy az 500 tűzoltó kiképzése - akiket közel 1200 jelentkező közül választottak ki -, március elsején kezdődik, és várhatóan június végén tesznek esküt, így július elsején már szolgálatba is állhatnak.

Dobson Tibor, az OKF szóvivője az MTI érdeklődésére korábban elmondta, a polgári védelemmel együtt a katasztrófavédelem létszáma mintegy 9 kilencezer fő, ebből nyolcezer hivatásos tűzoltó. Az elmúlt több mint tíz évben nem volt jelentős létszámnövelés a tűzoltóságoknál, miközben a munkájuk megduplázódott. 2000-2001-ben 130 státust, tavaly csak 40-et kaptak a parancsnokságok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását