2024. május 17. - Paszkál

Kim Dzsong Il fia kegyvesztett világvándor

A Távol-Kelet legnagyobb szerencsejáték-paradicsomában, Makaón bukkant fel Kim Dzsong Il észak-koreai vezető legidősebb fia, akit korábban apja várható örökösekének tartottak.
2007. február 6. kedd 13:52 - Hírextra
A 35 éves Kim Dzsong Nam hosszú időn keresztül „tékozló fiúnak” számított, többen a kivégzett romániai diktátor fiához, Nicu Ceausescuhoz hasonlították, kihangsúlyozva Nam hírhedt éjszakai kicsapongásait Tokióban, írja a Népszabadság. A Kim-fiú 2001-ben vesztette el véglegesen a „trónöröklés” lehetőségét, amikor a tokiói Narita reptéren hamis útlevél használata miatt feltartóztatták, majd a világsajtó érdeklődésétől övezve kiutasították az országból.

A japán Yomiuri Shimbun azt valószínűsítette, hogy Kim Dzsong Nam mostani felbukkanása kapcsolatban állhat a makaói Banco Delta Asia pénzintézetben zárolt észak-koreai számlákkal, illetve az ügyben folyó tárgyalásokkal. Diplomáciai források szerint azonban Kim Dzsong Nam már három éve Makaón él, ahol álnéven új életet próbál kezdeni. A Coloane-sziget egyik villájában lakik, s külföldi barátaival teljesen hétköznapi életet él. (Az ifjabb Kim egy svájci magániskolában tanult, öt nyelven beszél, így könnyen beilleszkedett a makaói nemzetközi életbe.) Testőrök nélkül, taxival szokott közlekedni, több dél-koreai fiatal is látta már helyi éttermekben és szaunákban.

A Makaón élő észak-koreai kolóniával azonban nem teremtett semmiféle kapcsolatot. Végérvényesen kegyvesztetté vált, kozmopolita világvándor lett.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását