2024. május 18. - Erik, Alexandra

Annyi a Cinemának?

A Cinema című lap minden dolgozójának felmondtak. A magazin főszerkesztőjét, szerkesztőjét, és egyetlen főmunkatársát egyszerre küldték el. Ugyanerre a sorsra jutottak a belsősökkel jó kapcsolatot ápoló külsős munkatársak is.
2007. február 5. hétfő 10:56 - Hírextra
Ugyan a lapot kiadó Geronia Hungary Kft-nél senki nem kívánt reagálni megkeresésünkre, de az elbocsájtott dolgozók szerint a személycseréket gazdasági okokkal indokolták – írja a Marketing&Média alapján a Figyelőnet.

A Geronia egy görög üzletember, Konstantionos Gerou tulajdonában áll, részben egy ciprusi cég, a Zemak Developments Ltd. közbeiktatásával.  A cég a Cinemán kívül még a Star és a Sorry című lapokat is gondozza, illetve az üzletember tulajdonában áll a Maxim magazin is, illetve a formailag a G-Publishing kiadóhoz kötött Napi Ász is. A lapok jövedelmezőségéről nem lehet sokat tudni (így közvetve a felmondás indokáról sem), de a Matesz adatai szerint a Napi Ász teljes terjesztett példányszáma a tavaly második félévben 25 ezer volt, a Star 71 ezres nyomott példányszámából pedig terjesztésre 41 ezer jutott, ezek alapján pedig valóban nem lehet kiemelkedő nyerségre következtetni. A Sorry és a Cinema adatai nem szerepelnek a terjesztésellenőrző szövetség táblázatában.

A lap szerint már tavaly nyáron látszódott, hogy a lap bevételeivel gondok lehetnek. Júniusban ugyanis az akkori hirdetési vezetőt, Simon Zsuzsát „lefokozták”, és a cégnél key account managerként folytatta pályafutását. Korábbi pozícióját pedig Székely Zsolt foglalta el, aki korábban a Ringiernél látott el key account manageri pozíciót.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását