2024. május 2. - Zsigmond

Rájár a rúd a dohányosokra a franciáknál

Franciaországban mostantól nem szabad rágyújtani munkahelyeken, iskolákban, kórházakban és zárt középületekben. Egy év múlva már a kávéházakban, éttermekben és más szórakozóhelyeken sem.
2007. február 1. csütörtök 16:50 - Hírextra
Az éjfélkor életbe lépett törvény értelmében 68 eurós büntetésre számíthat az, aki a tiltás ellenére rágyújt. Mostantól csak olyan épületekben lehet cigarettázni, ahol teljesen zárt és erős légcserélővel ellátott dohányzószobát építenek. Mivel ezt a beruházást csak nagyon kevés cég végzi el, a dohányosoknak ki kell menniük az utcára, ha el akarnak szívni egy cigarettát. A tiltás nem terjed ki a hotel szobákra és a börtöncellákra.

Franciaországban a kormány adatai szerint 15 millió dohányos van, de ebbe beleszámították azokat is, akik csak alkalmanként gyújtanak rá. Ez a lakosság 33 százaléka. Az Európai Unió adata szerint a lakosság 26,1 százaléka tekinthető rendszeres dohányzónak - az EU átlag 26,5 százalék.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását