2024. május 3. - Tímea, Irma

Kósa szerint a kormány tesz az alkotmányosságra

A kormány egy teljesen érthetetlen, vállalhatatlan, tarthatatlan gyakorlatot követ közigazgatási reform címen - közölte Kósa Lajos, Debrecen polgármestere a Klubrádió reggeli műsorában. A politikus így fogalmazott: összehívták a szocialista főmuftikat, ak
2007. január 31. szerda 10:10 - Hírextra

A kormány arra kért felhatalmazást a parlamenttől, hogy kormányrendeletben szabályozhassa az önkormányzati hivatalok törvényi felügyeletét ellátó közigazgatási hivatalok rendszerét – mondta Kósa Lajos.

Véleménye szerint ez azt jelenti, hogy a kormány megpróbál áttérni a rendeleti úton történő kormányzásra. Hozzátette: ha így folytatják, akkor előbb-utóbb egy kormányrendelet fogja szabályozni a választójogi törvényt, ez pedig kizárólag a diktatúrákra jellemző, nem pedig a demokráciára.
Kósa Lajos szerint újra kellene gondolni a regionális beosztást. Így fogalmazott: az hogy ollóval felszabdalták a különböző hatásköröket, nem közigazgatási reform, hanem uram-bátyám osztozkodás.

Mint mondta, szemmel láthatólag a kormány "magas ívben tesz az alkotmányosságra".

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását