2024. május 19. - Ivó, Milán

Sms-ben fizettetné a vizitdíjat az MDF

A Magyar Demokrata Fórum Informatikai Kollégiuma szerint a vizitdíj, kórházi napidíj bevezetése nem a XXI. századnak megfelelően történik Magyarországon.
2007. január 22. hétfő 14:24 - Hírextra

Az MDF „a középosztály érdekében” javasolja a kormánynak, hogy ha már bevezetik a vizitdíjat, kórházi napidíjat, akkor az normális módon, az új kor közigazgatási feltételeinek megfelelően történjen –tudatta a párt közleménye. Ennek pedig az a feltétele szerintük, hogy a papír alapú, bizonylatos befizetés mellett sms-ben és a világhálón is lehessen vizitdíjat fizetni - áll a párt közleményében.

A múlt szerdán megjelent vizitdíjról szóló kormányrendelet előírja a papír alapú bizonylatokat, más alternatív lehetőséget nem biztosít, miközben a kormány elektronikus közigazgatási stratégiája minden területen az elektronikus ügyintézést részesíti előnyben. Az MDF közleménye szerint megengedhetetlen, hogy a fölösleges adminisztrációt támogassa a kormányzat. Ezért az MDF felkéri a kormányt, hogy a mobil eszközökre telepített digitális identitás figyelembe vételével dolgozza át a rendeletet, ezzel is csökkentve a vizitdíj bevezetésével járó fölösleges adminisztrációs és anyagi terheket.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását