2024. április 27. - Zita

Új elemekkel gazdagodott a Naptár

Új elemekkel gazdagodva megjelent a muravidéki magyarság évkönyve, a Naptár. A szlovéniai Népújság című hetilap és a lendvai (Lendava) Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet közös gondozásában megjelent kiadványban a fiatalokat a helyi diákszínpadról szóló
2009. január 24. szombat 12:16 - Hírextra
A könyvben helyet kap egyebek mellett a hagyományos képes eseménynaptár, amely fotókon mutatja be a muravidéki magyar közösség életét. Megemlékeznek az idén 50 éves Muravidéki Magyar Rádióról és a 30 éve indult magyar nyelvű televízióadásokról, valamint olvasható egy kedvcsináló a Lendván született Zala György szobrászművész emlékszobájának megtekintéséhez; utóbbi a lendvai várban található.

Az 59 évvel ezelőtt először kiadott Naptár első évtizedei az útkeresés jegyében teltek, majd a hetvenes évektől Szúnyogh Sándornak (1942-1998), a költőként is tevékenykedő újságírónak köszönhetően alakult az almanach a muravidéki magyarság kulturális szemléjévé, a jelentősebb társadalmi és politikai események, valamint a vidék néprajzi-helytörténeti kutatásai eredményeinek közlönyévé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását