2024. április 29. - Péter

Döntő előtt a rögbisek

Szombaton a litvánok elleni Európa-bajnoki selejtezőnek, június 21-én pedig magyar bajnoki döntőnek ad otthont a rögbisport hazai fellegvára, Esztergom.
2008. május 15. csütörtök 13:45 - Hírextra

A magyar szövetség sajtótájékoztatóján Fehérvári Tamás elnök kiemelte: cél, hogy Magyarország a sportág egyik közép-európai nagyhatalmává váljon, és ezt a tervszerű utánpótlás-nevelés szolgálja. Az Eb-selejtező előtt, szombaton 10 órától öt pályán, különböző korosztályokban, összesen hatvan csapat számára rendeznek viadalt.

A 17 órakor kezdődő, litvánok elleni meccs kapcsán Neuzer András szövetségi kapitány kiemelte: hogy bár a rivális az 51., a magyar csapat pedig a 61. a világranglistán, cél a győzelem. Mint fogalmazott: a siker lökést, önbizalmat adna a válogatottnak a jövő évi Világkupa-selejtezőre.

A kapitány a június bajnoki döntőről szólva hangsúlyozta: az esztergomi rögbi klub idén 25 éves, és ezt a jubileumot szeretné az Esztergomi Vitézek-Suzuki csapata aranyéremmel ünnepelni, amely sorozatban a tizedik lenne. Az ellenfél a Százhalombattai Bulldogok gárdája lesz.

Neuzer András beszélt arról is, hogy a sportág fejlődése függ attól, hányan állnak mögé, hányan űzik, illetve támogatják. A szövetség több szponzort is talált, és az, hogy profi cégeket - a Suzukit és a Magyar Külkereskedelmi Bankot - sikerült megnyerni, azt jelenti, hogy a sportág is profi útra lépett.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását