2024. április 27. - Zita

Új templom Verőcén

Kárpát Háza Imatemplom épül a Pest megyei Verőcén, az új intézmény vallási felekezettől függetlenül működik majd, s fő célja a magyarságtudat erősítése - közölte a kivitelezést szervező Julianus Barát Alapítvány aktivistája kedden az MTI-vel.
2008. szeptember 16. kedd 13:13 - Hírextra
Bethlen Farkas elmondta, hogy a templom hozzávetően 7 millió forint költséggel közadakozásból, önkéntes munkafelajánlásokból valósul meg. Máris többen jelentkeztek, hogy barátaikkal brigádot alkotva egy napon, vagy egy héten át részt vesznek az építkezésen. Így például a Felvidékről kőművesek, Erdélyből asztalosok, Gödöllőről pedig gimnazista diákok iratkoztak fel a listára. Az alapozási munkák az alapítvány által vásárolt telken néhány nap múlva kezdődhetnek - tette hozzá.

Maga az épület 100 négyzetméteres lesz, erdélyi stílusú, téglából készül, fatorony fedi majd, falai egyszerű fehér színt kapnak, s mivel itt valamennyi felekezet helyet kap, nem lesz oltár, vagy egyetlen vallásra jellemző díszítő elem sem. A templom körüli kertet is padokkal szerelik fel, hogy szabadtéri rendezvényeket is lehessen tartani.

A terv szerint itt, a Kárpát medence különböző településeiről meghívott papok, civil szónokok tartanak majd rendszeresen a lelki, szellemi, erkölcsi értékeket erősítő előadásokat, elmélkedéseket, közös imákat. Ezáltal a határon túlról különböző országokból érkező, azonos gondolkodású emberek találkozhatnak egymással.

Előreláthatóan jövő év közepére elkészülhet a templom, ami idővel egyfajta zarándokhellyé válhat. Ily módon az idegenforgalom is lendületet kaphat a községben - hangoztatta Bethlen Farkas.

A Julianus Barát Alapítvány az elmúlt 15 évben Kárpátalján 5 óvodát épített, több erdélyi iskola és templom felújításában vette ki részét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását