2024. április 26. - Ervin

Sólyom: a kaukázusi események nyugtalanító aktualitást adnak 1968-nak és 1956-nak

Az augusztusi kaukázusi események nyugtalanító aktualitást adnak a negyven éve, és az ötvenkét éve Magyarországon történteknek - mondta Sólyom László köztársasági elnök csütörtökön a Terror Háza előtt tartott megemlékezésen.
2008. augusztus 21. csütörtök 19:06 - Hírextra
Az államfő úgy fogalmazott, hogy Oroszország és Grúzia fegyveres konfliktusa, valamint az 1968-ban történtek között egy tekintetben biztos van párhuzam, hiszen az erőszak nemzetközi jogba ütköző alkalmazása egy szuverén állam ellen 1968-ban is elítélendő volt, ma is az és nem lehet nagyhatalmi érdekek érvényre juttatásának eszköze. Sólyom László szerint mindenkinek tudnia kell, hogy ha orosz csapatok hatolnak be egy független állam területére, az Magyarországon, Csehországban, Lengyelországban, a Baltikumban a korábbi megszállás és elnyomás emlékeit idézi fel.

Sólyom László azt mondta, Oroszországnak haladéktalanul végre kell hajtania a megkötött tűzszüneti megállapodást, és vissza kell vonnia csapatait a szuverén Grúzia területéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását