2024. április 27. - Zita

Az ATTAC elítéli az antimeleg zavargókat

Elítéljük a fasiszta csoportokat, amelyek támadják a Büszkeség napja felvonulás résztvevőit - áll a Társadalmi Igazságosságot Mozgalom nyilatkozatában.
2008. július 5. szombat 09:10 - Hírextra
Szolidaritásunkat fejezzük ki azon embertársaink iránt, akik ártatlanul váltak támadások és gyűlöletkeltés célpontjává szexuális identitásuk miatt.

Úgy gondoljuk, hogy a nem heteroszexuális emberek elleni támadások – az etnikumok elleni támadásokhoz hasonlóan – megfélemlítik ezeket a csoportokat, erősítik negatív társadalmi megítélésüket. Emiatt rontják munkaerőpiaci pozíciójukat, kirekesztik őket az alapvető emberi jogaik gyakorlásából.

A hangadók, akik az említett csoportok elleni támadásra uszítják követőiket, azt harsogják, hogy ezek az emberek felelősek a társadalmat sújtó számos problémáért. Ily módon hatékonyan elterelik az emberek figyelmét a valós problémákról és okokról. Ezáltal a II. Világháború előtti fasiszta mozgalmak közvetlen eszmei utódaivá válnak.

A felvonulók nem agresszív magamutogatók, nem "terjeszteni akarják" szexuális identitásukat. Felvonulásuk jogos önvédelmi reakció az őket érő megkülönböztetés ellen. Furcsának tűnő jelmezeik éppen azt jelzik, hogy mennyire van félnivalójuk, például munkahelyük elvesztése miatt: a sajtóban való felismerhetőség ellen kénytelenek így védekezni.

Megköveteljük, hogy a Rendőrség teljesítse kötelességét: védje meg a békés felvonulókat az ellentüntetők törvénysértő támadásaitól.

Elítéljük azokat az emberellenes, újfasiszta eszméket propagáló csoportokat, akik ártatlan embereket bűnbakként használnak, alapvető emberi jogaikat sárba tiporják, miközben hazug és kártékony módon konfliktust szítanak.

Budapest, 2008. július 4.

Társadalmi Igazságosságot Mozgalom - ATTAC Magyarország Egyeztető Testülete
Forrás: MTI-OS
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását