2024. április 27. - Zita

Vállalkozást tanulhat 36 iskola diákja

A kisvállalkozás alapjait sajátíthatja el 36 általános iskola diákja abból a tananyagcsomagból, amelyet az egyik vezető bank adományoz iskolatámogatási programja részeként.
2007. december 18. kedd 17:51 - Hírextra

A pénzintézet 2001-ben indította el a Junior Achievement Magyarország (JAM) alapítvánnyal közösen iskolatámogatási programját. A Citi Alapítvány idei 130 ezer dollár (közel 23 millió forint) értékű adományával együtt eddig 810 ezer dollárral (143 millió forinttal) támogatták a programot Magyarországon. Ennek köszönhetően országszerte 214 iskolában összesen 95 ezer diák tanulhat a korszerű tananyagokból - tudatta a JAM közleményében.

A Citibank iskolatámogatási programja idén diákvállalkozási módszertani segédeszközökből álló csomaggal bővült, az előző években adományozott közgazdasági-pénzügyi, informatikai, kommunikációs, matematikai és angol nyelvi gyakorló és oktató DVD mellett. A szoftverek alkalmazására az oktatócsomag részeként egy korszerű számítógépet és a vállalkozásban jól hasznosítható laptopot kap minden intézmény.

A 36 iskola diákjai az általuk alapított diákvállalkozásokkal bemutatkozhatnak a 2008 tavaszán a Budapesten megrendezendő Diákvállalkozások Országos Vásárán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását