2024. április 27. - Zita

9/11-re időzítve konferenciát rendeznek a vészhelyzeti kommunikációról

A World Trade Center elleni terrortámadások hatodik évfordulójára időzítve hétfőtől kétnapos tudományos konferenciát tart a Budapesti Műszaki Főiskola a vészhelyzetek kezeléséhez szükséges kommunikációról. A szervezők célja, hogy felhívja a szakemberek fi
2007. szeptember 10. hétfő 12:25 - Hírextra
Magyarországon első ízben rendezik meg a "Veszélyhelyzeti kommunikáció" konferenciát a Budapesti Műszaki Főiskola Kandó Kálmán Villamosmérnöki Karának szervezésében. A szakmai tudományos konferencián a katasztrófahelyzetek kezeléséhez szükséges távközlési, informatikai és médiatechnológiai feladatokról lesz szó.

A kétnapos eseményt a 2001 szeptember 11-én történt terrortámadások hatodik évfordulójára időzítették a szervezők. A World Trade Center elleni merényletek rávilágítottak a kommunikáció különleges fontosságára vészhelyzetek esetén. A tornyokban lévő rádióerősítő hibás működése miatt az épületekben dolgozó tűzoltók nem tudták tartani a kapcsolatot parancsnokaikkal, így a kiürítési parancs sem jutott le hozzájuk, és a déli torony összeomlása után a még álló északi toronyban lévő emberek nem tudták, hogy mi történt a másik épülettel. Ráadásul több tűzoltó, aki szabadnapján sietett a lángoló épületekhez nem vitt magával rádiót. A mentést nehezítette az is, hogy a tűzoltók nem tudtak megfelelően kommunikálni a tornyok körül repülő rendőrségi helikopterekkel.

2001 szeptember 11-én az Al-Kaida nemeztközi terrorszervezet 19 tagja eltérített négy utasszállítógépet. Kettő a World Trade Center két tornyába, egy pedig a Pentagon épületébe csapódott, míg a negyedik Pennsylvania államban egy mezőre zuhant, miután a gép utasai megpróbálták megállítani a terroristákat. A támadásokban majdnem háromezer embert halt meg.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását