2024. április 26. - Ervin

Új dokumentumok cáfolják a holokauszttagadókat

Az auschwitz-birkenaui haláltábort tovább akarták fejleszteni a nácik a második világháborúban, az erről szóló, a napokban előkerült dokumentumok alátámasztják a zsidóság eddigi sejtéseit - mondta az MTI érdeklődésére Feldmájer Péter, a Magyarországi Zsid
2008. november 10. hétfő 06:33 - Hírextra
A német Bild című napilapban közzétett, az auschwitz-birkenaui haláltábor további fejlesztéséről szóló tervekhez fűződően a Mazsihisz elnöke megjegyezte: Heinrich Himmler, a zsidóság kiirtásáért felelős náci politikus azért terveztette a lengyelországi Oswiecim - németül Auschwitz - közelébe a haláltábort, mert itt hatalmas síkság terült el, ami alkalmas lett volna a további terjeszkedésre. Elképzeléseik szerint a Szovjetunió német elfoglalása után ide hozták volna meggyilkolni az itteni zsidókat, illetve a Franciaország eddig még a holokauszt által nem érintett területeiről is ide deportálták volna a zsidókat.
Feldmájer Péter szerint a most napvilágra került iratok, tervrajzok cáfolják a holokauszttagadókat. Mint kifejtette: a holokauszt tényét kétféle ember tagadja napjainkban. Az egyik a buta, tudatlan kategória, akit könnyen lehet befolyásolni. A másik típusba a szellemi, értelmiségi foglalkozásúak egy kis része tartozik, akiknek érdekei úgy diktálják, hogy tagadják, kétségbe vonják mindazokat a szörnyűségeket, amelyek a holokauszt idején történtek.

Ide tartozik az egyik történelmi egyház egyik közismert lelkésze is. Az ebben a csoportba tartozók is nagyon jól tudják, hogy megtörtént a zsidóság 6 millió fős tömegének kiirtása, mégis mást mondanak, mint ami a valóságban megtörtént - tette hozzá.

A Mazsihisz elnöke utalt rá, hogy családjának apai nagyapai ágán szinte mindenkit meggyilkoltak, édesanyja és három testvére viszont megmenekült és hazatért Magyarországra.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását