2024. április 27. - Zita

Egyre többen figyelnek fel a gyanús miskolci szállodára

Két év alatt több tucatnyi vendég tett feljelentést egy miskolc-tapolcai hotel ellen. Többen arra panaszkodtak, hogy meglopták őket, mások a szolgáltatás színvonalát kifogásolták. Bár a hotelt többször bezáratta az önkormányzat rövid időre, jelenleg mégis
2007. április 24. kedd 08:43 - Hírextra
Puskár Vince a rokonaival egy hétvégét szeretett volna eltölteni a hotelben. A férfi a Független Hírügynökségnek elmondta, csaknem háromszázezer forintot fizetett ki előre az interneten megrendelt szállásért. Az ötfős társaság lefotózta, mi várta őket a négycsillagos szállodának meghirdetett hotelben: gyűrött ágynemű, piszok és áram alatt lévő, szabadon lógó vezetékek.
A visszakövetelt pénzt nem kapták meg, ezért feljelentést tettek a rendőrségen. Nem ők egyedül. Eddig legalább száz panasz érkezett a hotelre különböző hivatalokhoz. A rendőrségen sorozatos lopások miatt tett feljelentést több vendég. A szobákból pénz és műszaki cikkek tűntek el.

Szerencsi Árpád az Avasi rendőrőrs parancsnoka a Független Hírügynökségnek elmondta, jelenleg hat eljárás van folyamatban, amelyben külföldi állapolgárok is találhatók. Két év alatt 25 ügyben indult eljárás úgy, hogy egy-egy ügynél több sértettről, akár 8-10 személyről is szó volt.

A szálloda igazgatóját a Független Hírügynökség szerette volna megszólaltatni, ő azonban miskolci tudósítónkat elzavarta a helyszínről. Bár a hotel láthatóan kong az ürességtől, mégis működik. Annak ellenére is, hogy két és fél millió forintos számlatartozás miatt a szolgáltató a szállodában több mint egy éve elzárta a vizet. Azt pedig, honnan van víz mégis a hotelban,a vízművek se tudja.

Csiszárné Sajgó Erika a miskolci önkormányzat hatósági osztályának vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, tavaly óta kétszer záratta be az önkormányzat a hotelt ideiglenesen, és különböző okokból összesen 250 ezer forint bírságot róttak ki rájuk. A minőségi kifogások miatt az önkormányzatnak nincs jogosultsága bevonni a hotel működési engedélyét, ilyen okok miatt a vendég kezdeményezhet polgári pert a hotel vezetője ellen. Végleg bezáratni nem tudják, mert a jogszabályok olyanok, hogy ha egy fenntartó bizonyítani tudja, hogy a működés feltételeinek megfelel, az engedélyt kiadó önkormányzat nem tehet mást, mint ezt elfogadja.
Forrás: Független hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását