2024. május 18. - Erik, Alexandra

A kórházi ágyszámok újraosztását követelik

kórházi ágyszámok újraosztását kezdeményezi a Csongrád Megyei Önkormányzat a beutalási rendből adódó problémák kezelése, és a területi egyenlőtlenségek csökkentése érdekében a regionális egészségügyi tanácsban (ret) - jelentette be Nógrádi Zoltán fideszes
2007. április 3. kedd 22:45 - Hírextra
"Ismerünk olyan intézményt a régióban, amely politikai kapcsolatait kiaknázva, annyi ágyszámot tud magáénak, amennyit nem tud föltölteni beteggel" - mondta a politikus. A régióban olyan aránytalanságok alakultak ki, melyek miatt egyes területek ellátása veszélybe került a szűkös ágyszámok miatt, máshol pedig fenntarthatatlanná válik a rendszer a teljesítmény hiánya miatt - közölte.

Kiszámítható törvényi szabályozás helyett egyedi alkuk zajlanak, visszatértünk a kijárórendszerhez - fogalmazott Nógrádi Zoltán. Az a kormány, amely csak diktátumokkal és a zsarolással tudja az országot irányítani, elveszítette az emberek bizalmát, és a vezetéséhez szükséges demokratikus eszközöket - mondta a politikus. A megyéket és a nagyvárosokat kórházaikkal, a községeket iskoláikkal és a önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került településeknek járó támogatásokkal zsarolja a kormányzat. Az Európai Unió nem azért adja a fejlesztési forrásokat, hogy a kormányzat belpolitikai eszközként használja őket - hangsúlyozta a honatya.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását