2024. április 28. - Valéria

"Kékfrankos Expressz" Sopronban

Kékfrankos borút bejárására hívja a Sopront felkereső vendégeket május 3-án a Pro Kultúra Kht. A borút a borvidék tizennégy pincéjét köti össze, amelyek nyitott ajtóval és a legjobb kékfrankosokkal várják a látogatókat - közölte az MTI-vel Taschner Tamás,
2008. május 1. csütörtök 18:55 - Hírextra
A kékfrankos fővárosaként is ismert Sopron neves pincészeteit stílszerűen kékfrankos expressznek nevezett, közúton közlekedő kisvonattal járják be a turisztikai attrakció résztvevői.

Sopronban nincs olyan pincesor, mint Egerben vagy Nyúl községben, ezért gondoltak a szervezők erre a programra, amelynek keretében a város látnivalóiból és a vidék boraiból is ízelítőt kapnak a turisták - villantotta fel az ötlet hátterét Taschner Tamás.

A kékfrankos expressz a Széchenyi térről indul, s oda is szállítja vissza a vendégeket. Az első járatot május 3-án indítják, a borút későbbi bejárására június 7-én, július 5-én és augusztus 2-án kerül sor.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását