2024. április 26. - Ervin

Összefogást sürget a volt miniszter

Járai Zsigmond levele a gazdasági és kulturális élet, a tudomány, a sport és a média közismert személyiségeihez az államadósság ügyében. Egyfajta civil kezdeményezésként kb. "60 tagból álló úgynevezett Adósság Tanács létrehozását pártolnám, amely tagjai s
2008. március 19. szerda 11:46 - Hírextra

Tisztelt Címzett!

A segítségét szeretném kérni néhány, - szerintem - az egész ország számára fontos kérdés megvitatásában. Arról van szó: hogyan is állunk az állam adósságával?
Mennyi ez? Mikor vettük fel és mire költöttük? Mennyi kamatot és miből is fizetünk utána? No és talán a legnehezebb: Ki, hogyan, mikor és miből fogja ezt visszafizetni?

Az állami pénzügyi munkával eltöltött hosszú esztendők alatt az a benyomásom alakult ki, hogy ezekkel a kérdésekkel a társadalom jelentős része nem szembesül, sokan nem ismerik a tényeket és a lehetőségeinket. Márpedig az utóbbi időben újra gyorsan növekedett az állam eladósodottsága, ami komoly veszélyeket rejt magában. Helyesnek látszik legalább megpróbálni minél szélesebb körben megismertetni az embereket ezekkel a tényekkel, és felhívni a figyelmet az ezzel kapcsolatos gondokra.

Egyfajta civil kezdeményezésként kb. 60 tagból álló úgynevezett Adósság Tanács létrehozását pártolnám, amely tagjai sorába Önt is szeretném meghívni. Úgy gondolom, hogy jeles közéleti szereplők, művészek, pedagógusok, orvosok, jogászok, háziasszonyok, diákok, újságírók és közgazdászok részvételével, összesen kb. kétszer két órai időtartamban beszélgetnénk ezekről a kérdésekről, hozzásegítve ezzel a szélesebb közvéleményt is az adósság-probléma kicsit mélyebb megismeréséhez és megértéséhez.

Miután végül is a mi pénzünkről, és a mi gyerekeinkre, unokáinkra rakott terhekről van szó, talán érdemes ennyit rászánni. Nem kell ahhoz közgazdásznak lenni, hogy ezeket a kérdéseket átlássuk, és úgy gondolom, nem is kell mindenben egyetértenünk. Elég, ha kicsit világosabban látjuk és láttatjuk az állami adósság ügyeit, mint korábban. A politikai pártokat és az állami tisztségviselőket egyelőre nem vonnám be a beszélgetésbe, megőrizve annak társadalmi jellegét.

Az első beszélgetést 2008. március 19-én du. 4-6 óráig tartjuk a Károli Gáspár Református Egyetem Dísztermében, Budapesten, az VIII. kerület Reviczky u 4. szám alatt, a másodikat pedig május második felében tervezzük. Kérem, amennyiben a kezdeményezéssel egyetért és ideje engedi, szíveskedjék részt venni az Adósság Tanács munkájában, és jelenlétével tiszteljen meg bennünket.

Bízva együttműködésünk eredményességében tisztelettel üdvözlöm Önt,

Járai Zsigmond

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását