2024. április 26. - Ervin

Növekvő bevételek

Öt év alatt megháromszorozódtak a kutatásból és a fejlesztésből származó bevételek a Nyugat-magyarországi Egyetemen, ősszegük eléri az évi 1,3 milliárd forintot - mondta Faragó Sándor rektor hétfőn az MTI érdeklődésére.
2008. február 11. hétfő 16:39 - Hírextra

A minőségközpontú oktatást és kutatást kiemelt céljának tekinti az intézmény - közölte a Nyugat-magyarországi Egyetem és a szombathelyi Berzsenyi Dániel Főiskola egyesülése révén megalakult új Nyugat-magyarországi Egyetem vezetője. Rámutatott: a felsőfokú oktatási intézmény teljesítményét jelzi, hogy az akkreditálásra benyújtott hét karon zajló oktatói és kutatói munkát a Magyar Akkreditációs Bizottság "A" minősítésűre értékelte.

Az egyesülés révén a soproni központú felsőoktatási intézmény Magyarország hatodik legnagyobb egyeteme lett. Öt városban tíz karral működik, 65 szakon folytat oktatómunkát és csaknem húszezer hallgatót képez.

Erdőmérnök- és faipari mérnök hallgatókat az országban kizárólag ebben az intézményben oktatnak. A 780 oktató közül több mint 400 rendelkezik tudományos minősítéssel.

Az egyetem megújult infrastruktúrájával korszerű feltételeket kínál a hallgatóknak, s egyben a régió gazdasági érdekeit is szolgálja - hangoztatta a rektor. Az elmúlt nem egészen három évben 15 milliárd forintos értékű beruházást és felújítást hajtottak végre. Ebből az összegből újították fel egyebek között a soproni kampusz C épületét, kémiai intézetét, s alkalmazott művészeti intézetének designcentrumát. Uniós forrás adott lehetőséget a győri kar épületének tetőtér-beépítésére, továbbá a szigetközi kutatóközpont megépítésére a mosonmagyaróvári karon.

Győrött 120 ágyas, négycsillagos oktató szállodát adtak át, a hotel a győri karon tanuló turizmus, vendéglátás és idegenforgalmi menedzser szakos hallgatók gyakorlati oktatásának színtere. A PPP-beruházásban felépült hotelhez 200 ágyas, kétcsillagos diákhotel is kapcsolódik.

A képzés feltételeinek jobbítása mellett javítottak az egyetemisták lakhatási körülményein is. Sopronban új, négyszáz ágyas diákhotelt vehettek birtokba az egyetemisták.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását