2024. április 26. - Ervin

Minden, amin ülni lehet

Főleg a székek, ülőgarnitúrák, fotelek dominálnak a Hungexpo B csarnokában megrendezett 16. Nemzetközi Bútor és Életmód Kiállításon, amelynek súlypontjai: a magyar bútorok kínálatának bemutatása és a lakberendezők feladatainak kiemelése.
2007. október 29. hétfő 15:48 - Hírextra

Ahogyan a Magyar Bútor és Faipari Szövetség elnöke, Hidas Mátyás az október 30-ig látható kiállítás katalógusában fogalmaz, a sorozatosan nyíló bútorüzletek sajnos kevés magyar bútort értékesítenek. Ezért a szakember felhívja a figyelmet a szövetség honlapjára, ahol meg lehet találni a megbízható magyar bútorgyártók címét.

A kiállításon ugyanakkor korántsem teljes a hazai bútorgyártás kínálata és nincs képviselve minden bútorfajta. Viszont sokféle fotel, szék, ülőgarnitúra és étkezőkombináció látható. Némelyiknél szerepel az ár is, ami elég szokatlan egy szakmai kiállításon.

A fotelek, kanapék és szófák többsége elég ormótlan - egy ekkora ülőgarnitúra és egy szekrénysor teljesen ellep egy szobát. A könnyedebb, vidámabb huzatú darabok eléggé hiányoznak - ez volt a véleménye a kiállításon sétáló egyik fiatal párnak.

Meglehetősen konzervatívnak tűnik a kiállításon szereplő kínálat, eltér a lakberendezési lapokban látott külföldi trendtől, és nem fedi le a hazai, uralkodó irányzatokat sem - hallotta az MTI tudósítója az egyik jelen lévő szakembertől.

Mindennek az lehet az egyik oka, hogy az elmúlt hetekben több kiállításnak is témája volt a lakberendezés, és nem mindegyik cég engedheti meg, hogy az összes szakmai bemutatón részt vegyen - válaszolta kérdésemre az egyik gyártó vállalat képviselője.

A legérdekesebb standdal a Lakberendezők Országos Szövetsége dicsekedhet. Az ott jelen lévők közül az MTI munkatársának Ács Erzsébet elmondta, meggyőződésük, hogy a lakberendezési szolgáltatást igénybe venni - például egy 20 millióba kerülő átlagos lakás esetében - korántsem luxus. Egy lakberendező olyan ötleteket adhat, olyan megoldásokra hívhatja fel a figyelmet, amelyek hosszú távon biztos megtérülnek.

Ács Erzsébet szerint félreértésen alapul, hogy csak a nagyon gazdagok számára van értelme lakberendezőt hívni. Éppen a kis lakások és a szerény büdzsé esetében van leginkább értelme annak, hogy az adott térből kihozzák a lehető legtöbbet és érdekes, élhető otthont teremtsenek. Ráadásul éppen ezek a feladatok a legizgalmasabbak egy lakberendező számára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását