2024. május 2. - Zsigmond

Kirúgták a rebellis igazgatót

Az esztergomi képviselő-testület 12-11 arányban csütörtökön éjfél körül megszavazta a Szent István Gimnázium igazgatójának elbocsátását - erősítette meg az MTI értesülését Takács István, az önkormányzat sajtófelelőse.
2007. szeptember 21. péntek 15:07 - Hírextra

A felmentés előzménye, hogy a város polgármestere, Meggyes Tamás a hét elején felszólította Sitku Pál igazgatót, hogy közös megegyezéssel távozzon, aki erre nem volt hajlandó. A döntés ellen tiltakozva a tantestület nyílt levelet intézett a polgármesterhez, majd a gimnázium előtt tartottak sajtótájékoztatót, mivel Meggyes Tamás utasította az igazgatót, hogy a városháza írásos engedélye nélkül senki nem beszélhet újságírókkal.

A 320 éves Szent István Gimnáziumot az önkormányzat néhány hónap alatt egy korábban használaton kívüli külvárosi iskolába költöztette, mivel az ingatlant átadták az egyháznak.
"A gimnázium székhelyének áthelyezésével kapcsolatban Sitku Pál igazgató ... teret adott olyan törekvéseknek, amik súlyosan sértették a fenntartó érdekeit, illetve a polgármester személyiségi jogait. (A 24 Óra napilapban megjelent igazgatói interjú, a tanévnyitó körüli anomália, az iskolai honlapon megjelenő, a polgármestert sértő szöveg)" - áll a képviselő-testület által elfogadott indoklásban.

Az önkormányzat december 31-i hatállyal mentette fel az igazgatót, ugyanis a 400 tanulót oktató iskolának nincs igazgatóhelyettese, mivel a megyei napilapban cikk jelent meg arról, hogy a gimnázium késve kezdi a tanévet, a képviselő-testület visszavonta az újságíró feleségének igazgatóhelyettesi megbízását.

Az ülés előtt a diákok petícióban kérték a város vezetőjét, hogy ne mentse fel az igazgatót. Meggyes Tamás polgármester még a szavazás előtt közölte velük, a diákok szerint megalázó hangnemben, hogy eldöntött tény a gimnázium igazgatójának menesztése. Ezt követően egy szülő tojással dobta meg Meggyes Tamást.

Az igazgató felmentését 12-11 arányban szavazta meg a testület, igennel csak fideszes képviselők szavaztak. Nem szavazta meg a döntést az oktatási bizottság fideszes elnöke és egy szintén fideszes képviselő, akit nemrégen kizártak a frakcióból, mert Esztergom utcáinak egyirányusítása kapcsán ellentmondott a polgármesternek.

Csütörtök éjfélkor a döntésre váró közel 50 szülőt rendőrökkel tartották távol az ülésteremtől - közölték szemtanúk az MTI-vel.

A felmentés ellen tiltakozó tanulók pedig péntek reggel a városból jelentkező Sláger Rádióban álltak ki az igazgató mellett, a műsorvezető szerint több százan voltak.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását