2024. május 20. - Bernát, Felícia

Út épülne de nem csak bringásoknak

A kerékpárosok szerint útfelújításra fordítanák Dél-Dunántúlon a bicikliutak építésére szánt pénzt. A kerékpárutakra kiírt uniós pályázat alapján az önálló bicikliút kiépítése helyett támogatás kapható olyan, rossz burkolatú és kis forgalmú utak felújítás
2007. május 11. péntek 10:50 - Hírextra
Wekler Ferenc, a Dél-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács elnöke szerint ez sok esetben gazdaságosabb megoldás lehet, mint új kerékpárutakat építeni. A beruházás után ezekről a szakaszokról az autóforgalmat kizárnák. A kerékpárosok azonban nem értik, miért nem lehet ezt már a felújítás előtt megtenni. A Magyar Kerékpáros Klub korábban kérte, hogy ez a rész kerüljön ki a pályázati anyagokból, de nem járt sikerrel.

A lap szerint a kerékpárutakra fordítandó forrásokat nem csak Dél-Dunántúlon kívánták megcsapolni, a Dél-alföldi Régió a pályázati kiírás első változata szerint azt tervezte, hogy a bicikliutakra szánt kereteket el lehessen költeni csatornázásra és elektromos hálózat fejlesztésére is.
Forrás: Független Hírügynökség
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását