2024. április 27. - Zita

Szabadulószobák gyerekeknek - tökéletes családi program

A szabadulószobák hazánkban is népszerűek, kiváló program lehet gyerekek számára is. A játékot 2-5 fős csapatokban lehet játszani, és meghatározott időn belül kell kijutni, kérdések, fejtörők megválaszolásával, rejtvények megoldásával.
2024. március 26. kedd 17:00 - HírExtra

A szabadulószobák gyerekeknek szánt változatai is különféle tematikák köré épülnek, ezeknek csupán a tulajdonosok fantáziája szab határt. A témákhoz igazodnak a helyiségekben található kulcsok, zárak és lakatok. A játékmester természetesen segítő kezet nyújt, meghatározott alkalommal lehet tőle kérdezni. 

Fejlődik a problémamegoldó készség egyénileg és csapatszinten egyaránt

Számos előnye van ennek a játéknak, például fejleszti a csapatmunkát, hiszen a résztvevők együttműködése nélkülözhetetlen, továbbá az összehangolt munkának köszönhetően fejlődik a problémamegoldó készség egyénileg és csapatszinten egyaránt. 

A játék folyamatosan próbára teszi a kreatív gondolkodást és az agyfunkciókat. Természetesen a kijutáshoz nincs szükség lexikális tudásra vagy erőre, sokkal fontosabb a logika. A játékosok izgalmas élménnyel gazdagodhatnak. 

Harry Potter és börtön tematikájú szabadulószoba

A Neverlandben található például Harry Potter szabadulószoba, amely egy gótikus angliai kastély hangulatát idézi. A feladat nem egyszerű, ugyanis meg kell találni a veszélyes bájital receptjét. Ha a recept gonosz erők kezébe kerül, annak végzetes következményei lehetnek. A feladatok teljesítéséhez nem kell ismerni a történetet, azok is játszhatnak, akik nem olvasták a könyveket.

A börtön szabadulószoba is népszerű. Itt össze kell fognia a csapattagoknak, és minden tudásukat bevetve meg kell szökniük. Olyan súlyos bűnt követtek el, amely esetében az ügyvéd már nem tehet semmit a szabadságukért. Nincs más út, csak a szökés.

Vadnyugati és Csernobil tematikájú szabadulószoba

A vadnyugati szabadulószoba is kiváló választásnak bizonyul. Ha a játékosok menteni akarják a bőrüket, akkor a vadnyugat íratlan szabályait kell követniük. Nem elég csupán elmenekülni, ha életben akarnak maradni a tagok, akkor egy kisebb összeget le kell nyúlniuk a seriffhelyettes parancsára.

Az említettek mellett a Csernobil szabadulószobát is érdemes kipróbálni, igazán különleges élményt nyújt. Itt a játékosok feladata Európa megmentése. A robbanás után a mérnököknek segítségre van szükségük. Lehetetlennek tűnik, de a laikus erőmű-látogatókból álló csapatnak kell megmentenie Európát. 

A komolyabb témák miatt nem kell aggódni, minden szoba és feladat úgy került kialakításra, hogy a gyerekeknek is megfeleljenek 10 éves kortól. A Neverland állatbarát hely, így a család szobatiszta kutyusa is részt vehet a kalandban. Ráadásul a szórakoztató központban az étterem és bár is állatbarát. Ez a program a család minden tagjának különleges élményt nyújt.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását