2024. április 27. - Zita

Hogyan lehet szép és mindig ápolt a gyep?

A tavasz beköszöntével szinte hívogatni kezdenek bennünket a feladatok, hogy tegyünk annak érdekében, hogy a kertünk a lehető legjobb formáját hozza majd a kerti partik beköszöntével. De ha nem is a mulatságok színhelyeként élvezzük ezt a teret, akkor is nagy a jelentősége annak, hogy milyen állapotban van.
2024. március 18. hétfő 17:44 - HírExtra

Az ápoltság természetesen mindenki számára mást jelent, de mivel a kertek nehezen képzelhetők el pázsit nélkül, így a fű gondozására mindenki figyelmet fordít.

Nem mindegy a fűmag!

Ha eddig nem is voltunk tisztában vele, itt az ideje annak, hogy gondot viseljünk a gyep állapotára nézve is. Minden a megfelelő magok kiválasztásával kezdődik. Nem véletlen, hogy az ujhazbodrogi.hu fűmag kínálatában is többféle opciót fogunk találni.

Akadnak olyanok, amelyek a szárazságot viselik jobban, ám mások az árnyékos részekre valók. Érdemes mindig aszerint választani, hogy milyenek a körülmények, hiszen a rosszul kiválasztott fűmagokból sarjadó növényzet csak szenvedni fog a nem neki való környezetben.

Figyeljünk a vízigényre!

A pázsit vízigénye akár 40-50 literre is rúghat per négyzetméter. Ez nem kevés, ezért ha mindig gondoskodni akarunk róla, érdemes megfontolni az automata öntözőrendszert, a vízmennyiség biztosításához pedig az esővíz hasznosítása és a fúrt kút is kiváló opció. Jó, ha tudjuk, hogy locsolás nélkül valószínűleg eredménytelenek leszünk, illetve az automata megoldások révén a spórolás sem lesz ördöngösség, főleg, hogy ezek képesek a vízcseppeket porlasztva kijuttatni a talajra, a növényzethez.

A méret a lényeg!

Habár akadnak az életnek olyan területei, ahol ez az állítás nem feltétlenül állja meg a helyét, a fű gondozása kapcsán abszolút olyan szempont, amely megérdemli a figyelmünket. 

Először is nagyon fontos, hogy figyelembe vegyük az aktuális időjárási körülményeket. Például egy olyan időszakban, amikor sok a csapadék mennyisége, akkor a rövidebbre nyírás is egy abszolút működő koncepció lehet.

Az sem mindegy, hogy milyen idős a gyep. Egy frissen telepített füvesítésnél a 8-12 cm-es nyírást nem érdemes meghaladni. Viszont arra, hogy rendszeresen nyírjuk, minden pázsitnak nagy szüksége van.

Az ehhez szükséges kellékek is beszerezhetők az ujhazbodrogi.hu webáruházból, így akár egyetlen rendeléssel hozzájuthatunk minden szükséges anyaghoz és kellékhez, amire a tökéletes gyephez szükségünk lesz.

A rendszeresség a kulcsszó

Habár sokféle tanácsot kaphatunk a pázsit gondozása során, például azt, hogy lélegeztessük, milyen gyakran és milyen rövidre vágjuk, hogy mi az ideális hossza, illetve milyen anyagokkal gondoskodhatunk a táplálásáról, a legfontosabb, amit tudnunk kell, az az, hogy rendszeres ápolásra lesz szükség.

Amennyiben folyamatosan odafigyelünk az állapotára, még azt is elérhetjük, hogy ne a szomszéd fűje legyen zöldebb. Te készen állsz bizonyítani? Ha igen, akkor nézd meg a választékot!

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását