2024. május 8. - Mihály

Mi mindent kell figyelembe venned az álomkonyhád megtervezésénél?

Álmodozunk róla, fejben már be is festettük, és azt is tudjuk, milyen lesz majd kávézni benne. A konyhánk tökéletes megtervezéséhez azonban némileg több kell, mint néhány izgalmas ötlet. Cikkünkben megmutatjuk, mikre érdemes figyelned a konyhatervezés során!
2024. január 15. hétfő 17:51 - HírExtra

Fókuszban a megjelenés

A tökéletes konyha megtervezése komoly odafigyelést és előzetes tervezést igényel. Figyelembe kell venni a paramétereket, a gépek és munkafelületek elhelyezését, a világítást, a burkolatokat, valamint a színeket és a mintákat is.

A Wallplex konyhapanelek webshopjában dizájnos falburkoló elemek között válogathatunk. Általuk konyhánk megjelenése valóban különleges lehet.

A legfontosabb elemek, melyeket semmiképp se hagyj ki a tervezésből

A polcok és tárolóhelyek elhelyezését a konyhapult magasságának megfelelően tervezd meg. Így könnyen hozzáférhetsz majd az edényekhez, tálalóeszközökhöz és élelmiszerekhez. A munkafelületek és a tárolóhelyek között tarts azonban elegendő helyet, hogy kényelmesen tudj dolgozni a konyhában. Emellett a radiátorok és a vízvezetékek is befolyásolják a konyha kialakítását, ezért fontos figyelembe venni őket is a tervezés során.

A konyha tervezésekor gondolj a különböző munkafolyamatokra is. A főzés, sütés, mosogatás, étkezés és tárolás mind-mind olyan tevékenységek, amelyeket a konyhában végzünk. Fontos, hogy könnyen elérhető legyen minden eszköz. Például a mosogató közelében legyen a mosogatógép és a tiszta edények tárolóhelye, a főzőlap közelében legyen a sütő és a fűszerek tárolóhelye. Így minden konyhai munka könnyebbé, egyszerűbbé válik majd.

A világítás is nagyon fontos szempont. A megfelelő fényforrások segíthetnek a munkafolyamatok hatékonyságának növelésében, emellett hangulatosabbá is tehetik a konyhát. A közvetlen és a közvetett világítás betervezésére is ügyelj, hogy minden részlet jól látható legyen.

A konyha végeredményét azonban mégis a burkolatok határozzák meg. Válassz olyan anyagokat, amelyek könnyen tisztíthatók és strapabírók! Ilyenek lehetnek a fent már említett műanyag fali panelek, a kerámialapok, az üvegmozaikok, a matt vagy fényes csempék. A választék végtelen – kizárólag a fantáziád szabhat neki határt!

Végül, de nem utolsó sorban következhet a színek és a minták kiválasztása. Velük a konyhát otthonossá és egyedivé teheted. A falak, a pultok, a bútorok és a kiegészítők tekintetében is válassz egymással harmonizáló árnyalatokat!

Egy stílusos és igényes konyháért

Ha tippjeinket betartod, máris elmondhatod magadról: konyhád stílusos és egyedi. Megfelel a legújabb trendeknek, miközben az ízlésvilágodat is hűen képviseli. Így bármilyen vendéget is hívsz majd el magadhoz, biztos, hogy még a legkényesebb ízlésűek is a csodájára járnak majd. Erről a stílusos konyhapanel is gondoskodik majd.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását