2024. május 8. - Mihály

Csereprogram a kínai Shandong tartományi Shenszian megye és a vietnami Hung Yen tartományi Van Lam megye közt

2023. december 15-én sikeresen megrendezésre került a Shandong tartományi Shenszian és a vietnami Hưng Yên tartomány, Văn Lâm megyéje közötti online népi kulturális csereprogram.
2023. december 24. vasárnap 13:18 - HírExtra

Az esemény 'Érezd Shenszan kulturális örökségének varázsát' témával zajlott, mely során online bemutatták aShenszian nem anyagi kulturális örökség egyik projektjét – a 'Kínai Vörös Négyzet Bélyeg' kézzel tépett papírművészetét. Ezáltal a vietnámi érdeklődők közelebb kerülhettek Shenszian hagyományos kultúrájához, megismerhették a megye gazdag történelmét, új utakat nyitottak Shenszian és Văn Lâm megye kulturális cseréjében, erősítve a Kína-Vietnám hagyományos barátságát.

A rendezvényen Shenszian nem anyagi kulturális örökségének képviselője, Liu Hszianfeng tanár úr bemutatta a shensziani kézzel tépett papírművészetet. A kínai és vietnámi népek hagyományos ünnepe, a tavaszi fesztivál közeledtével Liu Hszianfeng vezetésével mindenki közösen készítette el a 'tavasz' kézzel tépett papírművészetét, közösen kívánva a két országnak jövőre jó időjárást és bőséges termést. 

A közös alkotás során Du Ruqiong, Ruan Gaoqiang, Ruan Ding, Ruan Shi Hong, Li Guangrong, Ruan Ying és további hat személy nagy érdeklődéssel készített hagyományos írásokat, majd lenyomatokat vettek, papírt téptek, minden lépésen alaposan és gondosan végigmenve. 

A húsz perces alkotás után mindenki büszkén mutatta be saját 'tavasz' című alkotását, amivel kifejezték szeretetüket a shensziani kézzel tépett papírművészet iránt. Mindannyian egyetértettek abban, hogy Shenszian népi kultúrája mély és gazdag, a kézzel tépett papírművészet rendkívül értékes és nagyon kínai. Remélik, hogy Văn Lâm megye és Shenszian erősíti a népi kulturális cserét, új életet lehel a vietnámi-kínai hagyományos barátságba.

A kínai pecsét a kő- és fémgravírozás, valamint a kalligráfia tökéletes kombinációja, több mint 3000 éves múlttal rendelkezik. A 'Kínai Vörös Négyzet Bélyeg' kézzel tépett papírművészet Liu Hszianfeng újítása nyomán a hagyományos pecsételés alapján alakult ki. Vörös Hszuan papírból tépett bélyegekkel teremt egy idős, egyszerű, mégis mélyreható kő- és fémgravírozással hangulatot, ezzel új dimenziót adva a pecsétkészítés művészetének.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását