2024. május 20. - Bernát, Felícia

A konferencia-, illetve szekciótermek kihasználása

Remek, ha az ember egy rendezvényre készülve olyan térben gondolkodhat, ahol több helyiség, konferencia- illetve szekciótermek is rendelkezésre állnak.
2023. augusztus 16. szerda 16:45 - HírExtra

A helyszín megválasztásakor viszont érdemes átgondolni, hogy ezek a terek valóban megfelelnek-e az elvárásoknak, illetve hogyan használjuk őket, miként osszuk fel a programot a nagyobb és a kisebb termek között.

Az ideális konferencia-, és szekcióterem

A termeknek elegendő helyet kell biztosítania a résztvevők tervezett számához. Ezt főleg akkor érdemes végiggondolni, ha nem állnak rendelkezésünkre annyira pontos adatok a kapacitásokról, mint a Hotel Karos Spa Zalakaros rendezvénytermek esetében. 

Gondoljuk végig, milyen felosztás ideális a számunkra. A tér elrendezése lehet színházi (színpad és nézőtér) osztálytermi (katedra és hallgatóság), vagy éppen kerekasztalos. Arra minden esetben ügyelni kell, hogy a székek és asztalok elhelyezkedése legyen kényelmes és könnyen átjárható.

Konferencia esetén a teremnek rendelkeznie kell megfelelő hangosítással, projektorral, vászonnal, számítógépes kapcsolódási lehetőségekkel és internet-hozzáféréssel. Ezek elengedhetetlenek a prezentációk és beszédek tartásához.

Lényeges, hogy a terem könnyen elérhető legyen, legyenek parkolási lehetőségek, legyenek jól látható kijáratok, tűzoltó eszközök és sürgősségi információk, hogy a törvényi előírásoknak megfelelően bonyolíthassuk le a rendezvényt.

Az ideális konferenciabár

Hosszabb program esetén érdemes bárról is gondoskodni a résztvevők számára. Innivalóról, kávéról, teáról semmiképpen sem szabad megfeledkezni, de a szokványos pogácsa-aprósütemény kombináció helyett választhatunk fantáziadúsabb snackeket is.

Amennyiben nincsenek külön szekcióülések, akkor a szekciótermet akár arra is használhatjuk, hogy kényelmes ülőhelyeket biztosítsunk a résztvevőknek, ahol pihenhetnek és informálisan beszélgethetnek.

Hozzunk létre barátságos és kellemes környezetet, ami segíti a résztvevők lazítását és kapcsolatteremtését.

Esküvő több teremben

Nagyobb esküvő esetén is hasznos lehet, ha a programot lehetőségünk van több terem között megosztani. Ha a meghívottak között nagy életkorbeli különbségek vannak, akkor így lehetőségünk lehet többféle zenei ízlést is kiszolgálni.

Az is elképzelhető, hogy a nagyobb teremben zajlik az esküvői szertartás, ide érkeznek a vendégek, és a fő események, mint például az esküvői fogadás, a beszédek és a tortavágás is itt lesznek.

A kisebb terem pedig lehet egy csendesebb sarok, a büféasztal helyszíne, ahová kicsit elvonulhatnak a vendégek megpihenni, csendesebben beszélgetni, mielőtt újra belevetik magukat a buli forgatagába.

Legyen szó akár konferenciáról, akár esküvőről, fontos, hogy a programot pontosan kommunikáljuk a vendégek felé, hogy minden résztvevő tisztában lehessen vele, mikor, hol és mi fog történni - minden másról gondoskodik majd a Hotel Karos Spa Zalakaros.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását