2024. május 19. - Ivó, Milán

Mérgező akkuhulladék Ikladon: A Párbeszéd feljelentést tesz az ügyben

A Párbeszéd – ZÖLDEK feljelentést tesz a Pest megyei Iklad község külterületén található, felszámolás alatt lévő cég gyártelepén lepakolt, nagy mennyiségű illegális hulladék miatt.
2023. július 11. kedd 13:37 - HírExtra

Gér Mihály, a Párbeszéd – ZÖLDEK önkormányzati képviselője a napokban bejárta a környéket, és azt tapasztalta, hogy az épületek környékén átható vegyszerszag terjeng. A telephelyen – amelyet senki nem őriz, és a terület nincs bekerítve –, a szabadban, a földre ömlesztve, valamint nagy zsákokban hatalmas mennyiségű darált gumi található, de számos egyéb hulladékot is felhalmoztak a területen. 

A gyártelep közelében olyan hordókat is tárolnak, amelyeken akkumulátorhulladékok kódszámai láthatók, miközben a telepen egyébként csak műanyag-, gumi- és textilhulladék lenne tárolható. Sőt: a helyiek elmondása szerint folyamatosan szállítják a gyártelepre a hulladékot.

A Párbeszéd – ZÖLDEK feljelentést tesz az ügyben hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és közveszély okozása bűncselekményének gyanúja miatt, illetve követeli: Vécsey László, a terület országgyűlési képviselője járjon közben a kormánynál, hogy ez az illegális lerakat végleg szűnjön meg, hiszen a lerakott anyagok mérgezők az itt élőkre és a környezetre is.

(Fotó: Átlátszó.hu)

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását