2024. május 22. - Júlia, Rita

Súlyos környezetszennyezés az országban

Több ezer tonnányi gumiabroncsot tárolnak illegálisan és veszélyesen a zajdai laktanya területén - számolt be róla Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese egy Facebook-oldalán közzétett videóban.
2023. július 5. szerda 10:13 - HírExtra

“Ez egy elképesztően nagy, potenciális környezetvédelmi katasztrófa. Ha ez begyullad, soha senki nem oltja el” - mondja a videóban Tompos, miközben a több ezer tonnányi abroncshegy előtt állt, amely azonban nem csak gumit, hanem ledarált műanyagot és papírt is tartalmaz.

A Momentum politikusa hozzátette, hogy az elérhető információk alapján június 30-án el kellett volna szállítania a hulladékot a kezelő cégnek, azonban az felszívódott és hátrahagyott mindent.

“Amit pedig ne feledjetek: nyugalomra van szükség. Nyugalomhoz pedig biztonság kell. Többek között környezetvédelmi biztonság is, hogy ilyen szennyezés ne fordulhasson elő” - írja videójához Tompos és kiemeli, hogy következő beszámolójában bemutatja, hogyan kötődik a NER-hez a szennyezés.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását