2024. május 19. - Ivó, Milán

Az EU újra nyomoz

Lőcsei Lajos, a Momentum országygűlési képviselője a Facebook-oldalán számolt be róla, hogy nyomozás indulhat az uniós pénzből túlárazottan vásárol élelmiszercsomagok miatt.
2023. június 21. szerda 12:15 - HírExtra

„A kormány már 2017-ben 2023-as árakon vásárolta be a szegényeknek összeállított segélycsomagot. Ugyanis 6 évvel ezelőtt egy liter tejért 516 forintot, egy kiló cukorért pedig csaknem 700 forintot fizetett uniós forrásokból a kormány a rászorulóknak szánt élelmiszercsomagban” – mondja videójában Lőcsei és hozzáteszi, hogy a Fidesz a legszegényebb rétegeken nyerészkedett.

A Momentum politikusa kiemeli, hogy a túlárazás miatt az illetékes Belügyminisztériumhoz fordult azzal kapcsolatban, hogy indult-e belső vizsgálat az ügyben. Rétvári Bence válaszából kiderült, hogy a hazai hatóságok és az Unió akkreditált szerve is vizsgálta a projektet. „A vizsgálatok eredményét azonban a Rétvári nem közölte. Ezért én további kérdésekkel fogok a minisztériumhoz és az OLAF-hoz is fordulni” – tette hozzá Lőcsei.

A képviselő videója végén megjegyzi: „Nem engedhetjük meg, hogy egy ilyen súlyos bűncselekmény büntetlenül maradjon!”

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását