2024. március 19. - József, Bánk

Viharveszély!

A heves zivatar veszélye miatt több nyugat-dunántúli megye járásaira másodfokú riasztásokat adott ki szerda délután a meteorológiai szolgálat. Az érintett területeken már a következő órákban lehetnek olyan heves zivatarok, amelyeket károkozó szél, nagyméretű jég kísérhet.
2017. június 28. szerda 17:25 - HírExtra
 

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésük szerint a hőség és a heves zivatarok veszélye miatt is az egész országban első és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben. A heves zivatarok veszélye miatt Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyét érinti a másodfokú veszélyjelzés.

A meteorológiai szolgálat azt írta: a heves zivatarokhoz viharos szélrohamok, rövid ideig tartó intenzív csapadék és jégeső társulhat.

Az éjszakai órákban egy hidegfronthoz kapcsolódóan több helyen lehet zivatarokra számítani, melyek között szintén lehet heves zivatar is. Csütörtökön napközben elszórtan lehetnek zivatarok, de károkozó szélrohamokkal kísért heves zivatarok főként a keleti, északkeleti országrészben fordulhatnak elő. Egyes zivatarokban akár (90-115 kilométer/órás) széllökések sem kizártak, de kis valószínűséggel akár az orkán erejű (akár 120 kilométer/óránál is erősebb) széllökés is lehet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását