2024. április 26. - Ervin

1956 és a mai menekülthelyzet

Nem hasonlítható össze teljesen az 1956-os menekülthelyzet a napjaink történésével - mondta Sebastian Kurz osztrák integrációs és külügyekért felelős miniszter az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulója alkalmából rendezett fogadáson kedden Bécsben.
2016. november 9. szerda 07:38 - HírExtra
 

"Ausztria nyitott a bevándorlókkal szemben, a tavalyi év eseményei azonban rávilágítottak arra, hogy nem lehet korlátlanul embereket befogadni Közép-Európában" - mondta. Hangsúlyozta ugyanakkor a származási országban nyújtott segítség fontosságát, amely meglátása szerint sokkal hatékonyabb lehet, mintha minden útnak induló menekültet megpróbálnának Közép-Európában befogadni.

Kitért arra is, hogy Ausztria az Európai Unióban a legnagyobb bevándorlási rátával rendelkezik.
Kurz kiemelte: nemcsak regionális, hanem erős kulturális és történelmi összefonódás is jellemzi az osztrák és a magyar nemzetet. Mint mondta, mintegy hatvanezer magyar származású ember él Ausztriában, akik életerős, életvidám és jól integrált népcsoportot alkotnak. Egyúttal megköszönte, hogy az Ausztriában élő magyar közösség munkájával hozzájárul az ország teljesítményéhez.

Mint fogalmazott, a magyar közösség a politikai, a gazdasági és a kulturális élet vonatkozásában erős összekötő kapocs Magyarország és Ausztria között.

Perényi János bécsi magyar nagykövet köszöntőjében 1956 világtörténelmi jelentőségéről beszélt és köszönetet mondott Ausztriának azért, hogy akkor nagylelkűen befogadták a Magyarországról érkezőket.

Az osztrák külügyminisztériumban tartott eseményen részt vettek az osztrák és magyar diplomaták, valamint az ausztriai magyar szervezetek vezetői is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását