2024. április 26. - Ervin

A belga külügy jegelni akarja a törököket

Jegelni kell az uniós csatlakozási tárgyalásokat Törökországgal mindaddig, ameddig fennáll a halálbüntetés bevezetésének lehetősége - jelentette ki Didier Reynders belga külügyminiszter a Radio 1 flamand közszolgálati rádió esti műsorában csütörtökön.
2016. augusztus 12. péntek 13:33 - HírExtra
Elképzelhetetlennek mondta, hogy a halálbüntetés - akár még csak lehetséges - bevezetése mellett az unió folytassa Törökországgal a csatlakozási tárgyalásokat.

"A halálbüntetés határozottan olyan határvonal, amely nem léphető át" - fogalmazott Reynders.
A miniszter arra figyelmeztetett, hogy Törökország túl nagy nyomást helyez Európára. Ennek a nyomásnak pedig vannak határai - emelte ki.

Véleménye szerint félelmet kelt a Törökország és Oroszország közötti viszony alakulása is, amelyet az Európai Uniónak, de még a NATO-nak is meg kell vitatnia.

Vasárnap mintegy egymillió ember gyűlt össze Isztambulban, hogy elítéljék a múlt hónapban végrehajtott katonai hatalomátvételi kísérletet. Recep Tayyip Erdogan államfő beszédében ismét kilátásba helyezte a halálbüntetés visszaállítását.

"Ha az emberek akarják a halálbüntetést, a pártok támogatni fogják az akaratukat" - mondta hívei előtt, akik azt skandálták: "Halálbüntetést!".

A török parlament az európai uniós csatlakozás szándékával törölte el a halálbüntetést 2004-ben. Több uniós tagország vezetője jelezte, hogy visszaállítása a csatlakozási tárgyalások végét jelentené.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását