2024. április 27. - Zita

Mentőcsónakok a palotán

A menekültválságra reflektálva, felfújható mentőcsónakokkal készül teleaggatni a firenzei Strozzi-palota homlokzatát Aj Vej-vej kínai képzőművész, ellenzéki aktivista, akinek szeptember végén nyílik első retrospektív tárlata Olaszországban.
2016. július 6. szerda 11:17 - HírExtra

 

    Arturo Galansino, a Strozzi főigazgatója szerint Aj Vej-vej az első művész, aki a reneszánsz palota csaknem egészét megtölti munkáival: szobrok, installációk, fotók és videók kerülnek az épület kiállítási termeibe, kortárs művészeti galériájába és udvarára is.

    A szeptember 23-án nyíló Ai Weiwei: Libero című tárlaton a művész Reframe című új installációja is bemutatkozik, amellyel a jelenlegi menekültválságra reagál az alkotó - írta a The Art Newspaper című kulturális hírportál.

    Aj tervei szerint 22 olyan felfújható, narancssárga csónakkal aggatja tele az épület homlokzatát, amelyekhez hasonlót az olasz kereső-mentő expedíciókon használnak a Földközi-tengeren.

    A palota udvarán kap helyet a Refraction című alkotás, egy madárszárnyat ábrázoló öttonnás fémszobor, amelyet korábban az egykori San Franciscó-i Alcatraz börtönben állítottak ki.

    A szárnytollak olyan speciális napelemekből készültek, amelyeket főzéshez használnak Tibetben: a mű az autonóm terület Kínától való függetlenedési törekvéseire utal.
    A kiállítást 2017. január 22-ig kereshetik fel az érdeklődők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását