2024. április 28. - Valéria

Vannak gondok az egészségügyi béremeléssel

A Semmelweis Érdekvédelmi Szövetség (SÉSZ) örömmel értesült a sajtóból, hogy talán valami előrelépés történik az egészségügyi bérek rendezését illetően,ám közleményük szerint ez csak feszültséget fog okozni.
2016. június 13. hétfő 09:42 - HírExtra
A SÉSZ közleménye:

Azonban a bejelentett illetményemelések mértéke és módja csak arra lesz jó, hogy az egészségügyben már jelenleg is észlelhető bérfeszültségeket tovább növelje!

Az egészségügyben dolgozó adminisztratív, gazdasági és fizikai munkát végző kollégákat továbbra is kihagyják az illetményemelésekből, holott az ő bérük kilenc éve változatlan!

Ez a béremelési konstrukció csak arra jó, hogy az egészségügyi- és egészségügyben dolgozókat egymás ellen fordítsa! A szakdolgozók részére bejelentett mérték, csak első hallásra tűnik soknak, nettóban néhány ezer, maximum tízezer forintot jelent a hó végén.

A szakorvosok béremelése közelebb áll a kívánatos mértékhez, de még itt is van mit bepótolni az elkövetkezendő években. A szakdolgozók igen kismértékű tervezett béremelése véleményünk szerint tovább fokozza az orvosok és szakdolgozók közötti feszültséget is.

Az sem véletlen, hogy Balog Zoltán miniszter a szakápolók esetében százalékokról, míg a szakorvosok esetében konkrét összegekről beszélt! A „sztrájktárgyaláson” résztvevő reprezentatív szakszervezeteket képviselőki is mélyen hallgattak a sajtótájékoztatón arról, hogy sok kollégánk a kilenc éve változatlan bére miatt, már dolgozói szegénységben él! Holott munkájuk nélkül nem működik egyetlen egészségügyi intézmény sem!

Ezért a SÉSZ követeli, hogy az egészségügyben dolgozók illetményét is emeljék meg még az idén, legalább 50 százalékkal!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását