2016. december 10. - Judit

Minden rendben a barlangászokkal

Épségben megtaláltak szerdán hét spanyol barlangászt, akik előző este 300 méter mélyen beszorultak egy barlangba a Pireneusok lábánál, Délnyugat-Franciaországban - közölték a helyi hatóságok.
2016. február 10. szerda 13:41 - HírExtra

    Az elsősegélycsapatnak szerda reggel sikerült megközelítenie a helyszínt. A barlangászok még mindig 300 méterre a föld alatt vannak, de mindannyian életben vannak, és nagyon kimerültek - mondta el Frédéric Rose, Haute-Garonne megye prefektusának kabinetfőnöke. "Biztonságos övezetbe helyezzük el őket, ahonnan aztán fel tudjuk őket hozni a felszínre" - tette hozzá.

    A 30 és 50 év közötti barlangászokat meglepte a megemelkedett vízszint a Mile nevű barlangban. A Pireneusokban az utóbbi napokban hó és eső is esett.

    A föld alatti expedícióra eredetileg egy 15 fős csoport indult, amelyből nyolc barlangásznak sikerült a felszínre jutnia. Ők értesítették hajnalban a csendőrséget hét beszorult társuk kimentése érdekében, miután hiába vártak rájuk a megbeszéltek szerint a barlang bejáratánál.

    A keresést a tűzoltók végezték a csendőrség különleges hegyi és földalatti mentőalakulatának segítségével.

    A barlangászok által kifejezetten kedvelt Mile barlang Toulouse városától mintegy száz kilométerre délnyugatra, Herran településnél található.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Ön szerint végül kilép Nagy-Britannia az EU-ból?
Igen, keresztül viszik mindenképpen
Nem, elakad a folyamat
Nem, mert újabb népszavazás lesz és maradni fognak
Mire kiléphetnének, nem lesz Európai Unió
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását