2024. március 19. - József, Bánk

Bernadett tudni szeretné

Közérdekű adatigénylés keretében minden, az ügyre vonatkozó szerződést kikér Szél Bernadett, az LMP társelnöke az MVM cégcsoporttól, hogy kiderüljön, milyen feltételekkel engedett át az állam "egy zsíros gázüzletet a svájci székhelyű, offshore hátterű MET cégcsoportnak" - közölte az ellenzéki párt hétfőn az MTI-vel.
2015. január 5. hétfő 10:52 - HírExtra
Azt írták: 2011 és 2014 között az MVM kedvezményes árú gázt importált Ausztria felől, ami nem közvetlenül jutott el a fogyasztókhoz, hanem a "Fidesz-közeli" MET Zrt. közbeiktatásával, és a magáncég így évente több tízmilliárd forintos haszonnal tudta a gázt továbbértékesíteni.

Az MVM-csoport a mai napig nem tudott elfogadható magyarázattal szolgálni arra, mi szükség volt közvetítőként a MET-leányvállalatra, és az sem tudható, hogy pontosan mekkora ellentételezés fejében engedték át az olcsó nyugati gáz továbbértékesítésének lehetőségét - kifogásolja az LMP.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását