2024. április 26. - Ervin

A Klik hibáiért Orbán is felelős

Az MSZP szerint a Klebersberg Intézményfenntartó Központnál (Klik) feltárt súlyos működési zavarokért nemcsak az intézmény vezetője, Marekné Pintér Aranka a felelős, hanem az iskolarendszer államosítását szorgalmazó Orbán Viktor miniszterelnök, Hoffmann Rózsa államtitkár és az azt megszavazó Fidesz-KDNP-s képviselők.
2014. január 28. kedd 14:49 - HírExtra
Ezt Kunhalmi Ágnes, az MSZP országos elnökségének tagja mondta kedden Budapesten sajtótájékoztatón, azzal kapcsolatban, hogy az Index hétfőn közölte a Klik átvilágításáért felelős miniszteri biztos, Szabó Balázs jelentésében foglaltakat.

Az ellenzéki politikus szorgalmazta a jelentés nyilvánosságra hozását. Szerinte az igazolja, hogy nem az ellenzéki párt csapta be az embereket, amikor felhívták a figyelmet arra, súlyos működési zavarokkal küzd a Klik.

Véleménye szerint felesleges volt felállítani a Kliket, az a bajok fő okozójává vált. Kunhalmi Ágnes azt mondta, azt ígérték, amikor államosították a közoktatást, hogy hatékonyabb, átláthatóbb, olcsóbb lesz a rendszer, de most az rosszabbul, drágábban működik, valójában káoszt teremtettek.

Az MSZP-s politikus közölte, a Klik lesz az egyik okozója a Fidesz áprilisi választási vereségének.
Hozzátette: a választások után a szakszervezetekkel, a civil szervezetekkel közösen bontják le a Kliket.

Az Index hétfőn számolt be arról, hogy Szabó Balázs miniszteri biztos a Klik tevékenységét vizsgáló jelentésében azt írta: a szervezet működését hibás gazdasági döntések, valótlanságok állítása, rossz vezetési stílus és a jobbító javaslatok figyelmen kívül hagyása jellemezte. A jelentés személyesen az elnököt hibáztatja a 2013-as gazdálkodás szakszerűtlenségéért és a szervezet 2014-es költségvetésébe kódolt, az év végére akár 50 milliárdosra duzzadó hiányáért is - ismertette az internetes lap.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását