2024. április 28. - Valéria

A Fidesz szerint csökken a munkanélküliség

A Fidesz szerint a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden közzétett adatai is azt mutatják, hogy nem állt meg a foglalkoztatottság kormányváltás óta tartó növekedése és a munkanélküliség csökkenése - hangzott el Hoppál Péternek a Fidesz szóvivőjének keddi sajtótájékoztatóján.
2013. augusztus 27. kedd 14:21 - HírExtra
Emlékeztetett rá: a KSH legfrissebb adatai szerint az idei második negyedévben 13 ezerrel csökkent a munkanélküliek száma 2012 hasonló időszakához képest, a foglalkoztatottak száma pedig 56 ezerrel nőtt. Vagyis egy "Eger méretű várossal dolgoznak többen Magyarországon, mint tavaly ilyenkor" - mondta Hoppál Péter.

Kiemelte azt is: 175 ezerrel dolgoznak jelenleg többen mint 2010 azonos időszakában. A foglalkoztatottság 1,4 százalékkal magasabb, mint egy éve, így a foglalkoztatási ráta jelenleg 51,9 százalék, ami 1998 óta a legmagasabb szám Magyarországon - ismertette a Fidesz szóvivője.

Hangsúlyozta azt is: az 55 felettiek korosztályában 1,1 százalékkal magasabb a foglalkoztatottság 2012 második negyedévéhez, ami szerinte a munkahelyvédelmi akciónak köszönhető. Számításaik szerint 356 ezer 55 év feletti munkavállaló foglalkozását stabilizálta a munkahelyvédelmi akció. Hozzátette azt is: ugyanezen emberek kezét "2010 előtt elengedték, a Gyurcsány-Bajnai-kormányok idején ők voltak a legnehezebb helyzetben".

Hoppál Péter üdvözölte a fiatalok munkanélküliségének is csökkenését és, hogy a korosztály foglalkoztatottsága nőtt. A 15-24 év közötti lakosságból 225 ezren dolgoznak, ez 1,6 százalékkal magasabb 2012 azonos időszakához képest. A fideszes képviselő szerint a kormány több mint 100 ezer 25 éven aluli foglalkoztatását segít a munkahelyvédelmi akcióval és reményeik szerint az év végére ez a szám elérheti a 200 ezret. Példaként említette az első munkahely garanciaprogramot, a fiatal vállalkozóknak szóló vissza nem térítendő 3 és 6 millió forintos támogatás, valamint az új szakképzési rendszerből és a felsőoktatás átalakításából származó lehetőségeket.

Hoppál Péter külön kiemelte, hogy az eurózóna országaiban nincs pozitív elmozdulás a foglalkoztatásban és az összes uniós tagállam viszonylatában is csak minimális növekedés tapasztalható, ezzel szemben Magyarországon 2010 óta folyamatosan nő a foglalkoztatás és csökken a munkanélküliség. "Magyarország nyilvánvalóan jobban teljesít, mint a környező országok" - fogalmazott a Fidesz szóvivője.

Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy "hátradőlni nem lehet" ezért folytatódnak a foglalkoztatási programok idén és jövőre is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását