2024. április 27. - Zita

Át lehet úszni a Dunát, jól

A Szent István-napi ünnepi programok keretében Duna-átúszást tartanak hétfőn Pakson. Az eseményre több száz nevezőt várnak.
2012. augusztus 17. péntek 17:50 - HírExtra
A Duna-átúszás több mint egy évtizede szerves része az augusztus 20-i városi programoknak. Nem versenyről, hanem kedvtelésről van szó, a táv pedig körülbelül hétszáz méter - mondta el az MTI-nek Czink Dóra, a polgármesteri hivatal turisztikai referense. Kiemelte: az úszók biztonságáról kísérőhajókkal gondoskodnak.

Nevezni hétfőn 9 és 11 óra között lehet a paksi kikötőben, innen komppal viszik át a jelentkezőket a túlsó partra. Az indulást fél 12-re tervezik.

Már most 20-21 Celsius-fok a víz hőmérséklete, a következő napokra kedvező időjárást ígérnek - közölte Kiszl Károly, a Charon Hajózási Kft. vezetője, aki kezdetektől részt vesz a program szervezésében. A folyó vize alacsony, apadó ágban van. Ennek ellenére, mivel folyóvízről van szó, nagy körültekintésre van szükség az úszásnál. Azt is elmondta, volt olyan év, hogy több mint négyszázan vállalkoztak az átúszásra, de a program eddigi történetében baleset nem történt.

Czink Dóra arról is beszámolt, hogy az augusztus 20-i rendezvénysorozat már vasárnap elkezdődik. Délután 4-től koncerteket tartanak a vízi színpadon. Előbb a Paksi Harmonika Együttes, majd a Vetővirág Népzenei Együttes és a Paksi Szarkaláb Néptáncegyüttes lép fel, végül az Ismerős Arcok együttes koncertezik.

Hétfőn a Duna-átúszást a Roger Schilling Fúvószenekar koncertje kíséri, később többek között Szinetár Dóra és Bereczki Zoltán, a paksi Szaggatózenekar és a szintén helybéli Tűzvirág Táncegyüttes ad műsort. A programot tűzijáték zárja, ezt megelőzően lampionos, csónakos felvonulást tartanak a Dunán.

A napokban nemzetközi ifjúsági találkozó zajlik Pakson. Erre a város testvér- és partnertelepüléseiről - Kézdivásárhelyről, Galántáról, Viskről és Reichertshofenből - érkeztek diákok és pedagógusok alkotta küldöttségek. A vendégek részt vesznek az augusztus 20-i programokon.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását