2024. április 28. - Valéria

Ficónak csak a szája járt

Nem a szlovák állampolgársági törvény lesz a témája Robert Fico szlovák és Orbán Viktor magyar kormányfő csütörtöki varsói találkozójának - adta hírül a SITA szlovák hírügynökség szerdán a szlovák kormányfő előző nap tett, ezzel kapcsolatos kijelentésére hivatkozva.
2012. április 25. szerda 11:23 - HírExtra
Robert Fico nem látja okát annak, hogy Orbán Viktorral való csütörtöki találkozója során Varsóban gazdasági és szociális témákon kívül másról is tárgyaljon. Ezt válaszolta a szlovák kormányfő egy a kettős állampolgárság ügye kapcsán feltett újságírói kérdésre Brüsszelben még kedden.

"Biztosítani akarom önöket, hogy ezekre a tárgyalásokra csak gazdasági és szociális témákkal és kölcsönösen előnyös gazdasági projektekkel indulok, nincs okom semmi másról beszélni magyar partneremmel" - jelentette ki Robert Fico. Hozzátette: nem volt még alkalma - újabb kormányfői kinevezése óta - találkozni Orbán Viktorral, és ezért úgy véli, kár lenne nem kihasználni a mostani lehetőséget arra, hogy leüljön és néhány szót váltson a magyar miniszterelnökkel.

Robert Fico április 26-án, csütörtökön a Varsóban megrendezésre kerülő, Lengyelország - Közép-Európa - Kína gazdasági fórum alkalmával folytat kétoldalú tárgyalásokat Orbán Viktorral. A szlovák kormányfő a lengyelországi fórumon a lengyel és a kínai miniszterelnökökkel is találkozik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását