2024. május 18. - Erik, Alexandra

A DK a KDNP-től kér segítséget?

A Demokratikus Koalíció (DK) arra kéri a KDNP-frakció tagjait, hogy ne szavazzák meg az új országgyűlési törvényt és ezzel ne szüntessék meg a DK frakcióalakításának lehetőségét - mondta Vadai Ágnes szombati sajtótájékoztatóján.
2012. március 24. szombat 15:40 - HírExtra
Az ellenzéki politikus emlékeztetett rá, hogy az országgyűlési törvényjavaslat szerint a DK nem alakíthatna frakciót, mivel nem indult az előző országgyűlési választásokon, így nem érte el a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöböt. Vadai Ágnes emlékeztetett arra, hogy a KDNP szintén nem indult önállóan a választásokon.

Az ellenzéki képviselő hozzátette: míg a DK népszerűsége a parlamentbe jutáshoz szükséges küszöb körül mozog, addig a KDNP népszerűsége tulajdonképpen "tizedszázalékokban mérhető." A DK szerint a mostani eljárás azt jelenti, hogy nem a választók akarata, hanem a Fidesz jóindulata döntené el, hogy melyik párt alakíthat frakciót és melyik nem.

Az ellenzéki párt ezért arra kéri a KDNP-t, hogy vállaljon szolidaritást a DK-val és ne szavazza meg az országgyűlési törvényjavaslatot, így nem lenne meg a szükséges kétharmados többség és a DK a KDNP-hez hasonlóan alakíthatna frakciót. Vadai Ágnes a KDNP-s politikusoknak címezve idézett Máté evangéliumából is: "szeressétek ellenségeiteket!" Az ellenzéki politikus szerint ráadásul a DK nem is ellensége, csak politikai riválisa a KDNP-nek, amelyet a Fidesz megpróbál elhallgattatni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását