2024. május 21. - Konstantin

Menjenek el szavazni!

Az LMP véleménye szerint a felvidéki magyarság szempontjából kulcsfontosságú országgyűlési választást tartanak március 10-én Szlovákiában, ezért a Lehet Más a Politika arra kér minden ott élő magyart, hogy menjen el és szavazzon a két magyar párt valamelyikére.
2012. március 8. csütörtök 14:35 - HírExtra
Dorosz Dávid az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának tagja az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében óriásinak nevezi a tétet. Szavai szerint a résztvevőknek szavazatukkal nem csak véleményt kell mondaniuk a Radicova-kormány teljesítményéről, hanem "meg kell fékezniük azokat a pártokat, politikusokat, akik a kirekesztés, a békétlenség, az ósdi nacionalizmus hangzatos szólamaival jönnek elő és járatják le szülőföldjüket, Szlovákiát".

A közleményben emlékeztetnek rá, hogy a felvidéki magyarság két magyar lehetőség között is választhat, mert a Magyar Koalíció Pártja és a Most-Híd párt is indul a parlamenti helyekért.

A szövegben az LMP nevében arra kéri "felvidéki honfitársainkat, hogy menjenek el szavazni március 10-én és a szavazófülkében gondoljanak azokra a magyarokra is, akik magyar állampolgárságuk felvállalása miatt már nem szavazhatnak", majd voksukat adják e két magyar párt valamelyikére. Az elkövetkező négy évükről, saját sorsuk és a felvidéki magyarság sorsának alakulásáról is döntenek - jelenti ki Dorosz Dávid.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását