2024. április 28. - Valéria

Kína törekvése

Új exportpiacokat tárna fel idén Kína, elsősorban a fejlődő országok közt, hogy az európai és amerikai partnerek gyenge keresletének hatását némiképp enyhítse - jelentette be Csung San (Zhong Shan) kereskedelmi miniszterhelyettes.
2012. február 21. kedd 12:23 - HírExtra
A külkereskedelmet illetően Kína túlságosan függ a fejlett országoktól, növekedési lehetőségeket a feltörekvő országok piacán keres majd - mondta Csung. A döntéshozók eddig mintegy 30 országot - köztük Indiát és az arab-világ egyes országait - választottak ki, melyek a jövőben a figyelem középpontjába kerülnek majd.

Ezekkel az országokkal a szorosabb kapcsolat kialakításához pénzügyi és politikai támogatást nyújtanak majd a velük kereskedelemre lépő kínai vállalatoknak - tette hozzáa a miniszter-helyettes. Az export stabilizálásában fontos szerephez jutnak Kína középső és keleti tartományai, a gyárak ide településével ugyanis csökkenthetők a termelési költségek. Csung szerint 2015-re akár 5 százalékkal is nőhet ezen területek részaránya az ország teljes külkereskedelmében.

A kínai exportőrök megsegítésére a kereskedelmi minisztérium az export után járó adóvisszatérítés mértékének megnövelését is megígérte. Erre utoljára 2009-ben, a világgazdasági válság kezdetét követően került sor, akkor azt 9,8-ről 13,5 százalékra emelték. Ezen túl a központi vezetés az árfolyampolitika stabilizálásával segít majd a vállalatokon - jelentette be Csung.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását