2024. április 29. - Péter

A román ellenzék is támogatja

A román ellenzéki pártok is támogatják, hogy Románia csatlakozzon a gazdasági kormányzás megerősítéséről szóló uniós kormányközi megállapodáshoz - jelentette be Victor Ponta szociáldemokrata ellenzéki pártvezér.
2012. február 21. kedd 12:58 - HírExtra
A román Szociáldemokrata Pártot (PSD), a Nemzeti Liberális Pártot (PNL) és a Konzervatív Pártot (PC) tömörítő Szociálliberális Szövetség (USL) társelnöke kijelentette: támogatják, hogy Románia csatlakozzon a szerződéshez, és a román parlament is ratifikálja majd a dokumentumot. "Romániának nem szabad Európán kívül maradnia" - mondta Ponta, akit a keddi román média idézett.

Jelezte, hogy az USL törvényhozói részt vesznek majd a parlamentben az uniós szerződés ratifikálásának törvényhozási folyamatában. Az USL képviselői és szenátorai ugyanis február 1-jétől meghatározatlan időre parlamenti bojkottot hirdettek, és az ellenzéki honatyák azóta nem vesznek részt a parlament ülésein.

Szerdán a román kormánykoalíciót alkotó pártok együttműködési megállapodást írtak alá, amelyben kifejezték támogatásukat, hogy Traian Basescu államfő írja alá március elején Romániának az uniós szerződéshez való csatlakozását, és a parlament ratifikálja a megállapodást az év végéig.
Ponta közölte, hogy az ellenzéki pártok szerint a szerződést Románia részéről nem az államfőnek, hanem Mihai Razvan Ungureanu miniszterelnöknek kellene ellátnia kézjegyével.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását