2024. május 10. - Ármin, Pálma

Járatritkítás, mint költségkímélés?

A fővárosi Fidesz-KDNP fenntartja, hogy nem lehet a BKV járatainak ritkításával valós megtakarítást elérni.
2012. február 15. szerda 12:28 - HírExtra
Tarlós István főpolgármester a Népszabadságnak adott, szerdán megjelent interjúban beszélt arról: álláspontja szerint járatritkítás, a buszágazat privatizációja, újabb önkormányzati hitelfelvétel és a fővárosi intézmények lepusztulása lehet a BKV megmentésének ára. Jelezte, hogy a következő, február 29-i közgyűlésen javaslatot tesz a paraméterkönyv módosítására, a járatok ritkítására.

Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője és Wintermantel Zsolt képviselő, a főváros közlekedési tanácsnoka erre reagálva MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írják, továbbra is egyetértenek azzal a határozattal, amelyet január 25-én fogadott el a Fővárosi Közgyűlés a BKV teljesítményszintjét illetően. Ebben Tarlós István főpolgármester, valamint két helyettese, György István és Bagdy Gábor javaslatára az szerepelt: a főváros "nem látja lehetségesnek a kibocsátási szint érdemi csökkentésével, Budapest közlekedési és gazdasági rendszerei működőképességének fenntartása mellett valós megtakarítások elérését".

A közlemény felidézte: a testület ennek nyomán arra kérte a főpolgármestert, úgy készíttesse elő a BKV új közszolgáltatási szerződését, hogy a szerződés lejárta, vagyis 2012 májusa után is biztosított legyen a mai kibocsátási szinttel megegyező tömegközlekedési teljesítmény.

Mint írták, a budapestiek csaknem 60 százaléka tömegközlekedéssel jár munkába és iskolába mindennap, "ma sem kevéssé zsúfolt járatokon", ráadásul az utasok a gyakori meghibásodások, lerobbanó buszok miatt sokszor 10-20 perces várakozásra kényszerülnek a hidegben.

"Éppen ezért nem látjuk lehetségesnek, hogy a járatok ritkításával a budapestiekre terheljük az MSZP-SZDSZ városvezetés által felvett hitelek következményeit, ráadásul a BKV-probléma mértékénél fogva egy ilyen intézkedés nem is lenne képes a tömegközlekedési cég gondjainak orvoslására" - szögezték le a fideszes politikusok.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását