2024. április 27. - Zita

350 kiló fű

Több mint 350 kilogramm marihuánagyanús anyagot találtak egy bolgár-macedón kettős állampolgárságú férfi pótkocsis hűtőkamionjában vasárnap a röszkei határátkelőnél; a szállítmány piaci értéke meghaladja a 700 millió forintot – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-vel.
2012. január 23. hétfő 09:17 - HírExtra
A férfit a rendőrség őrizetbe vette, ellene kábítószerrel való, jelentős mennyiségre elkövetett visszaélés bűncselekmény megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást - mondta Némedi Varga Éva, a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtóreferense.

Kifejtette: a férfi vasárnap rakományt nem szállító hűtőkamionjával jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőnél. A pénzügyőrök az okmányok ellenőrzése után, kockázatelemzés alapján a jármű röntgenes vizsgálata mellett döntöttek. A röntgenkép elemzésekor a pótkocsi tetején eltérő sűrűségű anyag látszott, ennek alapján felvetődött a gyanú, hogy esetleg elrejtettek oda valamit.

A szigorított ellenőrzés során a pénzügyőrök a jármű tetejét belülről megfúrták és azonnal észlelték, hogy a pótkocsinak dupla teteje van. A további "szerelés" során 319 darab, fóliába tekert csomagban összesen 353 kilogramm marihuánagyanús anyag került elő. A pénzügyőrök a több mint 700 millió forint piaci értékű, kábítószergyanús anyagot és az átalakított járművet lefoglalták, a sofőrt pedig átadták a rendőrségnek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását