2024. április 26. - Ervin

EU: egy belga államtitkár elvárásai

Arra sürgette a belga kormány egyik tagja pénteken az Európai Bizottságot, hogy az Európai Unió minden tagállamával egyformán szigorú legyen az államháztartási hiányra vonatkozó értékeléseiben.
2012. január 13. péntek 15:31 - HírExtra
Melchior Wathelet államtitkár azzal kapcsolatban nyilatkozott a belga állami rádiónak, hogy az uniós végrehajtó szerv az év elején nyomást gyakorolt hazájának kormányára, további megtakarítások elhatározására kényszerítve a kabinetet.

Brüsszeli sajtójelentések szerint a belga illetékes úgy fogalmazott: azt várná a bizottságtól, hogy figyelme nem csupán Belgiumra korlátozódik, hanem minden tagországgal legyen hasonlóan szigorú.

Wathelet egyértelművé tenné, hogy elsősorban az elnökválasztási kampányt élő Franciaországra gondol. Úgy vélte, Párizs költségvetési eredménye rosszabb Belgiuménál, növekedési előrejelzései pedig optimistábbak.

Az új belga kormány a bizottság nyomására a múlt hét végén sietve újabb megtakarítási intézkedéseket fogadott el. Néhány nappal később az Európai Bizottság úgy foglalt állást, hogy az ország hatékony lépéseket tett az államháztartási hiány csökkentésének érdekében.

Olivier Chastel költségvetési miniszter pénteken jelentette be, hogy előzetes becslések szerint a tavalyi hiány a bruttó össztermékhez (GDP) képest kereken négy százalék volt.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását