2024. május 2. - Zsigmond

Orbán a bérek kompenzációjáról tárgyalt

Munkavállalói és munkaadói érdekképviseletekkel egyeztet csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnök, a megbeszélésen az MTI információi szerint a jövő évi bérkompenzációról lesz szó.
2011. december 22. csütörtök 14:00 - HírExtra
A délben kezdődött találkozón részt vesz a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségétől (MGYOSZ) Rolek Ferenc alelnök és Vadász Péter társelnök, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) ügyvezető elnöke Demján Sándor, és főtitkára Dávid Ferenc, valamint Zs.Szőke Zoltán, az Általános Fogyasztási Szövetkezetek és Kereskedelmi Társaságok Országos Szövetségének (ÁFEOSZ) elnöke.

A szakszervezetek közül a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetségének (MSZOSZ) elnökségi tagja, Sáling József, a Munkástanácsok elnöke Palkovics Imre, és a Liga elnöke, Gaskó István van jelen.

A kormány részéről a miniszterelnök mellett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára, Varga Mihály Miniszterelnökséget vezető államtitkár, és Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője vesz részt.

A Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) legutóbbi, december 12-i ülésén már egyeztettek a jövő évi minimálbérről, a garantált bérminimumról (szakmunkás minimálbér) és a bérkompenzációról. Akkor a kormány 93 ezer forintos minimálbért és 108 ezer forintos bérminimumot javasolt. (Utóbbi jelenleg 94.000, előbbi 78.000 forint).

A munkáltatókat az ülésen arra kérte a kabinet, hogy 5 százalékos mértékig a bérkompenzációt maguk hajtsák végre, e fölött pedig a minimálbéren és a garantált bérminimumon foglalkoztatottaknál a kormány vállalja a teljes kompenzációt.

A résztvevők a megbeszélés után tájékoztatnak az elhangzottakról.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását