2024. május 17. - Paszkál

Tizennyolc év rács mögött

Tizennyolc év fegyházra ítélte hétfőn nem jogerősen a Fővárosi Bíróság (FB) azt a több fegyveres bankrablást elkövető fiatalembert, aki utolsó sikertelen támadásakor fejbe lőtte magát, és csak a gyors orvosi segítségnek köszönhetően maradt életben.
2011. december 19. hétfő 16:12 - HírExtra
A büntetett előéletű, nyolc általánost végzett huszonéves fiatalember szerencsejáték-függő volt, és súlyos adósságai miatt 2009-2010-ben többször is fegyverrel rabolt ki fővárosi bankfiókokat, zsákmánya összesen több mint 20 millió forint volt.

2010 márciusában egy bankrablásnál a biztonsági őr ellenállt, dulakodni kezdtek, eközben a támadó többször sikertelenül próbálta lelőni az őrt, majd amikor riasztották a rendőrséget, saját magát lőtte fejbe.

Az FB nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérlete, minősített rablások és más súlyos bűncselekmények miatt szabta ki a 18 évet. Enyhítő körülményként vette figyelembe, hogy ebben az ügyben az elkövető, tekintettel az öngyilkossági kísérletre, nyilvánvalóan őszintén megbánta tettét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását